A1 Ehliyet // Yaş Sınırı // Ücret // cc Sınırı Kalktı mı?


Merhaba dostlarım bugün sizlere A1 ehliyet konusundan bahsedeceğim.

Kullanılabilecek Motorlar: 
125 cc - 11 kw 15 beygiri geçmeyen motorları kullana bilirsiniz.(Alacağınız motor 3 tekerlekli ise 15 kw olur.)  

Size önereceğim motorları 'BURAYA' tıklayarak görebilirsiniz.
A1 Ehliyet ile Kullanılabilecek Motorlar


Ve cc sınırı KESİNLİKLE kalkmamıştır. Sadece sürücü kursları için kalkmıştır yani sürücü kursu isterse 135 cc mh drift ile ders verebilir ama siz istediğiniz motorla trafiğe çıkamazsınız.

Şimdi gelelim yine çok sorulan bir soruya YAŞ SINIRI yönetmelikte 17 'den gün alınca A1  ehliyet başvurusu yapılabilir peki 17'den gün almak ne demek ? 17'den gün almak 16 yaşında girdikten bir sonraki günden itibarendir örnek verecek olursak 23 Haziran 2002 de doğan birisi 24 Haziran 2018 de ehliyet başvurusu yapabilir.

A1 Ehliyet

Sıra geldi en çok can yakan konuya ÜCRETLER eğer daha önceden hiç ehliyet almamışsanız bu sizin ilk ehliyetiniz olacaksa sürücü kursuna vereceğiniz ücret 990 TL'dir ve ayriyeten sağlık raporu almanız gerekir sağlık raporu ortalama olarak 50 TL'dir.

(990 TL TABAN FİYATTIR BAZI KURSLARDA 1460'A KADAR ÇIKABİLİR BU YÜZDEN ÖNCE KURSA TAM OLARAK NE KADAR ÜCRET ALACAKLARINI SORUN YOKSA BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞA BİLİRSİNİZ)

Bu sizin ilk ehliyetiniz ise TEORİK sınava girmeniz gerekir bu sınav yazılı bir sınavdır ama gözünüzü korkutmayın sınav için size gerekli dersleri veriyorlar ve sınav aşırı basit sınavda 50 soru bulunuyor bu 50 sorudan en az 35 tanesini doğru işaretlemeniz gerekir.

Şu anda aklıma gelen sorular bunlardı sizinde aklınıza takılan sorular varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu yazı https://turk-motoblogger.blogspot.com adresine aittir izinsiz kullanılamaz.


Copyright By Türk Motoblogger - ©2018

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Tasarımıyla Yamha YZF R25 2019

Honda CBR 125R // İNCELEME